Mihoen met paksoi, kip en cashewnoten
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Waarom paksoi?
Paksoi is een koolsoort die lekker knapperig en een beetje pittig van smaak is. De maaltijd valt niet zwaar op de maag en is lekker zomers. Paksoi en mihoen komen oorspronkelijk uit Azië. De ingrediënten voor deze maaltijd zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Ingrediënten
- 1 liter water
- 1 bouillonblokje - 1 eetlepel olijfolie - 200 gram kipfilet - 800 gram paksoi - 50 gram ongezouten cashewnoten - 150 gram mihoen (3 nestjes) |
Benodigdheden
- kookpan
- scherp vleesmes - snijplank of bord - wokpan of grote koekenpan - eetlepel - scherp snijmesje - andere snijplank |
Voedingswaarde
Deze maaltijd bevat per persoon:
- 590 kilocalorieën - 18 gram vet - waarvan 3 gram verzadigd vet - 6 gram vezels |
Bereidingswijze
Breng 1 liter water aan de kook in een kookpan en voeg het bouillonblokje toe. Het bouillon blokje geeft de miehoen straks een lekkere smaak.
Als het water op het vuur staat kun je verder met de volgende stap. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit één eetlepel olijfolie in een wok- of koekenpan. Bak de kip in de wok- of koekenpan, totdat de kip helemaal wit verkleurd is. Was de paksoi en snijd deze in repen. Doe de paksoi bij de kip in de pan en roerbak het mengsel, totdat de paksoi mooi zacht en kleiner geworden is. Voeg als laatst de cashewnoten aan het mengsel toe.
Als het water in de kookpan kookt kunnen de mihoennestjes er bij. Kook de miehoen in vier minuten gaar en giet hierna de miehoen af.
De miehoen en de groentemix kunnen apart geserveerd worden of je kunt de mie door de groenten mengen voordat het geserveerd word.
Eet smakelijk!
Variatietip
- In plaats van paksoi kan er ook Chinese kool gebruikt worden.
- Een eetlepel ketjap over de paksoi geeft nog meer smaak.
Als het water op het vuur staat kun je verder met de volgende stap. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit één eetlepel olijfolie in een wok- of koekenpan. Bak de kip in de wok- of koekenpan, totdat de kip helemaal wit verkleurd is. Was de paksoi en snijd deze in repen. Doe de paksoi bij de kip in de pan en roerbak het mengsel, totdat de paksoi mooi zacht en kleiner geworden is. Voeg als laatst de cashewnoten aan het mengsel toe.
Als het water in de kookpan kookt kunnen de mihoennestjes er bij. Kook de miehoen in vier minuten gaar en giet hierna de miehoen af.
De miehoen en de groentemix kunnen apart geserveerd worden of je kunt de mie door de groenten mengen voordat het geserveerd word.
Eet smakelijk!
Variatietip
- In plaats van paksoi kan er ook Chinese kool gebruikt worden.
- Een eetlepel ketjap over de paksoi geeft nog meer smaak.