Lasagne met courgette en aubergine
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Waarom aubergine?
Je kunt van alles met een aubergine doen: grillen, vullen, in blokjes snijden en stoven of in dunne plakjes snijden en frituren. Het enige wat je met een aubergine niet kunt doen is hem rauw eten. Dit komt omdat er een bepaalde stof op de aubergine zit, wat maag-darmklachten kan veroorzaken.
De meest verkochte aubergine in Nederland heeft een glanzende donkerpaarse schil en heeft van de binnenkant bijna wit vruchtvlees. De smaak van de aubergine is bitter tot neutraal.
De meest verkochte aubergine in Nederland heeft een glanzende donkerpaarse schil en heeft van de binnenkant bijna wit vruchtvlees. De smaak van de aubergine is bitter tot neutraal.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 middel grote ui - 1 eetlepel olijfolie - 150 gram mager rundergehakt - snufje peper en zout - 150 gram aubergine - 150 gram courgette - 2 tomaten (150 gram) - half pakje gezeefde tomatensaus uit pak - 120 gram lasagnebladen - 50 gram gerapste jonge kaas (30+ belegen) |
Benodigdheden
- snijplank
- mes - koekenpan - oven - ovenschaal |
Voedingswaarde
Deze maaltijd bevat per persoon:
- 794 kilocalorieën - 35 gram vet - waarvan 12 gram verzadigd vet - 9 gram vezels |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een snijplank, snijd hier de aubergine en de courgette in stukjes, de tomaten in blokjes en de knoflook en de ui in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt gaar. Voeg daarna de aubergine, courgette, tomaten, knoflook, ui en een snufje peper en zout toe aan de pan met het gehakt en roer het door elkaar. Voeg als laatst de tomatensaus toe aan het mengsel en roer alles nog een keer goed door elkaar.
Pak een ovenschaal en spreid hier een beetje saus (die je net hebt gemaakt in de pan) uit over de bodem. Leg vervolgens een lasagneblad hier overheen en bedek daarna het lasagneblad met een laagje saus. Herhaal dit proces totdat je een mooie lasagne hebt opgebouwd en de saus op is. Let op dat de bovenste laag van de lasagne saus moet zijn. Bedek als laatst de lasagne met de geraspte kaas en bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.
Haal na 30 minuten de lasagne uit de oven.
Eet smakelijk!
Variatietip
- Voor een extra Italiaans tintje kun je de jonge kaas vervangen door Parmezaanse kaas.
Pak een snijplank, snijd hier de aubergine en de courgette in stukjes, de tomaten in blokjes en de knoflook en de ui in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt gaar. Voeg daarna de aubergine, courgette, tomaten, knoflook, ui en een snufje peper en zout toe aan de pan met het gehakt en roer het door elkaar. Voeg als laatst de tomatensaus toe aan het mengsel en roer alles nog een keer goed door elkaar.
Pak een ovenschaal en spreid hier een beetje saus (die je net hebt gemaakt in de pan) uit over de bodem. Leg vervolgens een lasagneblad hier overheen en bedek daarna het lasagneblad met een laagje saus. Herhaal dit proces totdat je een mooie lasagne hebt opgebouwd en de saus op is. Let op dat de bovenste laag van de lasagne saus moet zijn. Bedek als laatst de lasagne met de geraspte kaas en bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.
Haal na 30 minuten de lasagne uit de oven.
Eet smakelijk!
Variatietip
- Voor een extra Italiaans tintje kun je de jonge kaas vervangen door Parmezaanse kaas.