Chili con carne
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Chili con carne
Chili con carne komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken en is daarom ook een typisch Mexicaans gerecht. In Nederland wordt chili con carne vaak gegeten in de wintermaanden. Er zijn vele variaties te bedenken met het gerecht, zo kan je ervoor kiezen om zwarte bonen te gebruiken in het gerecht in plaats van bruine of rode bonen. Maar ook zijn er vele variaties te bedenken als het gaat om het vlees in gerecht, dit kan verschillen van gehakt tot kip, maar ook kan er worden gekozen voor chorizo worst (dit is een worst die kruidig van smaak is) in het gerecht.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook - 1 rode paprika - 2 eetlepels olijfolie - 250 gram rundergehakt - 30 gram tomatenpuree - 200 gram gepelde tomaten in blik - 200 gram kidneybonen - 60 ml zure room - snufje peper en zout |
Benodigdheden
- snijplank
- mes - koekenpan |
Voedingswaarde
Deze maaltijd bevat per persoon:
- 645 kilocalorieën - 42 gram vet - waarvan 15 gram verzadigd vet - 11 gram vezels |
Bereidingswijze
Pak een snijplank en snijd de rode ui en de tenen knoflook in kleine stukjes. Snijd vervolgens de rode paprika in blokjes, verwijder de pitjes uit de paprika. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de tenen knoflook.
Voeg het gehakt hieraan toe en bak dit in de koekenpan op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe en laat de saus 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken, roer af en toe door.
Giet de kidneybonen af en voeg dit toe aan de saus samen met de zure room. Voeg als laatst nog een snufje peper en zout toe en verwarm dit nog 5 minuten.
Eet smakelijk!
Variatietip
- Voor extra smaak aan jouw chili con carne kan je ervoor kiezen om koriander toe te voegen of je kan ervoor kiezen om een beetje citroen- of limoensap toe te voegen.
Voeg het gehakt hieraan toe en bak dit in de koekenpan op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe en laat de saus 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken, roer af en toe door.
Giet de kidneybonen af en voeg dit toe aan de saus samen met de zure room. Voeg als laatst nog een snufje peper en zout toe en verwarm dit nog 5 minuten.
Eet smakelijk!
Variatietip
- Voor extra smaak aan jouw chili con carne kan je ervoor kiezen om koriander toe te voegen of je kan ervoor kiezen om een beetje citroen- of limoensap toe te voegen.